Καλησπέρα σε όλους το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής. Έχω συνδεδεμένα τα ηχεία στην consola (ddj400) και ένα μικρόφωνο (AVE-VOXCON) το οποίο είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή. Με το που πατάω να ανοίξω το μικρόφωνο ακούγεται ένας εκωφαντικός ήχος από τα ηχεία. Υπάρχει κάποια λύση για το συγκεκριμένο θέμα? Ευχαριστώ
Posted Mon 14 Sep 26 @ 8:48 am
μικροφωνισμος πρεπει να ναι αυτο που περιγραφεις, χαμηλωσε τα ηχεια και δες τι κανει
Posted Mon 14 Sep 26 @ 2:46 pm
Όταν τα κλείνω τα ηχεία σταματάει αλλά αυτό πως το ξεπερνάω και το κάνει μόνο στην περίπτωση που ανοίγω το μικρόφωνο από την consola
Posted Mon 14 Sep 26 @ 3:17 pm
Θα πρέπει να χαμηλώσεις την ευαισθησία (gain) του μικροφώνου.
Ξεκίνα ρυθμίζοντας την ένταση του μικροφώνου αρκετά χαμηλά, και μετά σιγά - σιγά ανέβασε.
Αν ακούσεις σφύριγμα χαμήλωσε.
Επίσης, όσο πιο μακριά έχεις το μικρόφωνο από τα ηχεία, τόσο το καλύτερο.
Και φυσικά να μην κοιτάζει η κάψα κατευθείαν τα ηχεία..
Ξεκίνα ρυθμίζοντας την ένταση του μικροφώνου αρκετά χαμηλά, και μετά σιγά - σιγά ανέβασε.
Αν ακούσεις σφύριγμα χαμήλωσε.
Επίσης, όσο πιο μακριά έχεις το μικρόφωνο από τα ηχεία, τόσο το καλύτερο.
Και φυσικά να μην κοιτάζει η κάψα κατευθείαν τα ηχεία..
Posted Mon 14 Sep 26 @ 5:53 pm
Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά εάν θα σου ήταν εύκολο πως χαμηλώνω το gain από το μικρόφωνο?
Posted Mon 14 Sep 26 @ 6:51 pm
Ekei pou einai to mixer to telefteo an pathshs tha sou vgalei gia na xamhloshs to mic..pataino akrivos to idio kai oute ego xero giati
Posted Wed 16 Sep 26 @ 1:36 am
thanashs basilopoulos wrote :
pataino akrivos to idio kai oute ego xero giati
Γιατί αν το μικρόφωνο "ακούει τον εαυτό του" τότε εισέρχεται σε ατέρμονη λούπα.
Για να το πούμε απλοϊκά:
Το μικρόφωνο ακούει "κάτι" (έστω κι αν αυτό το κάτι είναι απλά ο θόρυβος του αέρα)
Αυτό το κάτι που ακούει, το στέλνει στην κονσόλα, κι από εκεί πάει στον ενισχυτή και τα ηχεία που ενισχύεται π.χ. 10 φορές (το ηχείο παίζει τον ήχο 10 φορές πιο δυνατά)
Τώρα, αν το μικρόφωνο είναι μπροστά από τα ηχεία και ακούει τον εαυτό του, αυτό που θα συμβεί είναι:
1) Το μικρόφωνο ακούει κάτι
2) Το ηχείο το παίζει 10 φορές πιο δυνατά
3) Το μικρόφωνο ακούει το "10 φορές πιο δυνατά κάτι"
4) Το ηχείο παίζει αυτό το "10 φορές πιο δυνατά κάτι" 10 φορές πιο δυνατά. Δηλαδή 100 φορές πιο δυνατά από το αρχικό κάτι.
5) Το μικρόφωνο ακούει το 100 φορές πιο δυνατά κάτι
6) Το ηχείο παίζει 1000 φορές πιο δυνατά το κάτι
7) Το μικρόφωνο ακούει το 1000 φορές πιο δυνατά κάτι..
κ.ο.κ.
Αυτό είναι μια ατέρμονη λούπα. Σαν να κοιτάς τον εαυτό σου ανάμεσα σε δύο καθρέφτες.
Στην πράξη η λούπα θα σταματήσει όταν το ηχείο φτάσει να παίζει το μέγιστο της έντασης που μπορεί.
Επίσης, συγκεκριμένες συχνότητες είναι πιο επιρρεπείς από άλλες σε αυτό το φαινόμενο. Γι αυτό και ο μικροφωνισμός / συντονισμός έχει συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ήχο.
Υπάρχουν μηχανήματα που αποτρέπουν τον μικροφωνισμό, που κοστίζουν από μερικές δεκάδες ευρώ, μέχρι μερικές χιλιάδες ευρώ.
Όμως κανένα μηχάνημα δεν κάνει θαύματα. Η λογική τους είναι να αποτρέψουν ένα τυχαίο συντονισμό σε ένα δύσκολο περιβάλλον όπου όμως έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα κατά του συντονισμού. Όχι να σταματήσουν τελείως ένα συντονισμό αν κάποιος βάλει το μικρόφωνο ακριβώς μπροστά στο ηχείο.
Δεν είμαι το ChatGPT, αλλά ελπίζω να μάθατε τουλάχιστον κάτι χρήσιμο (γιατί συντονίζουν/μικροφωνίζουν/σφυρίζουν τα μικρόφωνα)
Posted Wed 16 Sep 26 @ 8:23 am
Γενικα ποιο μικροφονο μου προτεινησ? θελω να φτιαξω ενα οικοιακο μπαρ καποσ για εμενα και την παρεα μου γιατι γουσταρουμε και βαραμε τα ποτα αβερτα απλα θελω να βαλω μικροφονο με echo οπωσ στα μαγαζια και δεν ξερω ποιο πρεπει να παρω και τι για να μην ακουγετε μικροφονισμοσ (γιατι ειναι κοντα στα ηχεια το μικ ειδικα οταν παιζουν δυνατα) και θελω να περναει και απο vdj οστε οταν γραφω το mix να ακουγετε μεσα..αν εχεισ τον χρονο πεσ μου τι πρεπει να παρω για αυτην την κατασταση γιατι μου εχουν πει πολυ πρεπει να παρω μικροφονο καλο αυτο το μηχανημα που μου ειπεσ πανω που κοβει καπωσ τον μικροφονισμο μιχτη και εφε και εχω μπερδευτη...
Posted 7 days ago @ 2:05 am
Όντως έχεις μπερδευτεί.. Και τα έχεις κάνει μπάχαλο.
Απ' οτι κατάλαβα, προσπαθείς να τρέξεις 100άρι, ενώ ακόμα καλά καλά δεν μπορείς να μπουσουλήσεις..
Το "καλό" μικρόφωνο είναι υποκειμενικό, ανάλογα πάντα με τη δουλειά που θέλουμε να κάνει.
Ένα Shure Beta 58A έχει 180 ευρώ ενώ ένα Shure SM58 έχει 120.
Και τα δύο είναι καλωδιακά. Αν θες ασύρματα οι τιμές ξεκινάνε (για κάτι αξιόλογο) από 400 ευρώ και φτάνουν.. στο θεό (περνάς τα 2000 ευρώ για πλάκα)
Το echo (ή καλύτερα το reverb, γνωστό και ως βάθος) δεν το κάνει το μικρόφωνο. Το προσθέτει είτε η κονσόλα στην οποία συνδέουμε το μικρόφωνο, είτε κάποια εξωτερική μονάδα effect σε συνεργασία πάντα με την κονσόλα.
Στην κατάσταση που βρίσκεσαι ένα suppressor (το μηχάνημα που μειώνει τους μικροφωνισμούς) σου είναι άχρηστο.
Γενικά μου περιγράφεις μια κατάσταση YOLO όταν ο σωστός ήχος (ακόμα και όταν κάνουμε την πλάκα μας) θέλει πειθαρχία.
Δεν ξέρω αν όντως ισχύει αυτό που έγραψες σε άλλο νήμα οτι είσαι 14 και οτι τα έχεις παρατήσει όλα για να κάνεις αυτό που γουστάρεις..
Αλλά χωρίς μελέτη, ψάξιμο και πειθαρχία δεν θα πας μακριά ούτε στον κόσμο του ήχου και του dj-ing.
Δεν γίνεται να πας στα τυφλά.. Και εδώ υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις γιατί life is a bitch και οι νόμοι της φυσικής ισχύουν παντού.
Για να "λύσεις" το θέμα με το μικροφωνισμό, πρέπει να διαβάσεις και να κατανοήσεις γιατί συμβαίνει, μετά να μάθεις πως να τον προλαμβάνεις, και τέλος πως να τον αντιμετωπίζεις όταν συμβαίνει.
Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, αλλά ακόμα και το πως κρατάς το μικρόφωνο στην παλάμη σου παίζει ρόλο..
Αν την είδες "μάγκας τράπερ" και χουφτώνεις την κάψα (το στρογγυλό μέρος στο οποίο μιλάμε) τότε συγχαρητήρια.. Μόλις αύξησες κατά 75% τις πιθανότητες μικροφωνισμού.. :P
Δεν θα σου πω τι να κάνεις με τη ζωή σου (δεν μου πέφτει λόγος) αλλά αν θες να ασχοληθείς σοβαρά είτε με το dj-ing είτε με τον ήχο, τότε ξεκίνα διάβαζε..
Ψάχνε στο Google (όχι στο Chat GPT) για οτι απορίες έχεις, βρες άρθρα και forums και ρίξε διάβασμα..
Ναι.. διάβασμα.. (αλλά άλλου είδους)
Απ' οτι κατάλαβα, προσπαθείς να τρέξεις 100άρι, ενώ ακόμα καλά καλά δεν μπορείς να μπουσουλήσεις..
Το "καλό" μικρόφωνο είναι υποκειμενικό, ανάλογα πάντα με τη δουλειά που θέλουμε να κάνει.
Ένα Shure Beta 58A έχει 180 ευρώ ενώ ένα Shure SM58 έχει 120.
Και τα δύο είναι καλωδιακά. Αν θες ασύρματα οι τιμές ξεκινάνε (για κάτι αξιόλογο) από 400 ευρώ και φτάνουν.. στο θεό (περνάς τα 2000 ευρώ για πλάκα)
Το echo (ή καλύτερα το reverb, γνωστό και ως βάθος) δεν το κάνει το μικρόφωνο. Το προσθέτει είτε η κονσόλα στην οποία συνδέουμε το μικρόφωνο, είτε κάποια εξωτερική μονάδα effect σε συνεργασία πάντα με την κονσόλα.
Στην κατάσταση που βρίσκεσαι ένα suppressor (το μηχάνημα που μειώνει τους μικροφωνισμούς) σου είναι άχρηστο.
Γενικά μου περιγράφεις μια κατάσταση YOLO όταν ο σωστός ήχος (ακόμα και όταν κάνουμε την πλάκα μας) θέλει πειθαρχία.
Δεν ξέρω αν όντως ισχύει αυτό που έγραψες σε άλλο νήμα οτι είσαι 14 και οτι τα έχεις παρατήσει όλα για να κάνεις αυτό που γουστάρεις..
Αλλά χωρίς μελέτη, ψάξιμο και πειθαρχία δεν θα πας μακριά ούτε στον κόσμο του ήχου και του dj-ing.
Δεν γίνεται να πας στα τυφλά.. Και εδώ υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις γιατί life is a bitch και οι νόμοι της φυσικής ισχύουν παντού.
Για να "λύσεις" το θέμα με το μικροφωνισμό, πρέπει να διαβάσεις και να κατανοήσεις γιατί συμβαίνει, μετά να μάθεις πως να τον προλαμβάνεις, και τέλος πως να τον αντιμετωπίζεις όταν συμβαίνει.
Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, αλλά ακόμα και το πως κρατάς το μικρόφωνο στην παλάμη σου παίζει ρόλο..
Αν την είδες "μάγκας τράπερ" και χουφτώνεις την κάψα (το στρογγυλό μέρος στο οποίο μιλάμε) τότε συγχαρητήρια.. Μόλις αύξησες κατά 75% τις πιθανότητες μικροφωνισμού.. :P
Δεν θα σου πω τι να κάνεις με τη ζωή σου (δεν μου πέφτει λόγος) αλλά αν θες να ασχοληθείς σοβαρά είτε με το dj-ing είτε με τον ήχο, τότε ξεκίνα διάβαζε..
Ψάχνε στο Google (όχι στο Chat GPT) για οτι απορίες έχεις, βρες άρθρα και forums και ρίξε διάβασμα..
Ναι.. διάβασμα.. (αλλά άλλου είδους)
Posted 7 days ago @ 7:11 am
χαχαχα οχι οντωσ ισχειουν αυτα και δν ειμαι τραπερ απλα κανω αφιεροσησ οταν κανω προγγραμα για αυτο το χρειαζομαι δηλαδη σε βαση το εχω και τωρα οχι στο χερι..αλλα σε ευχαριστω
Posted 5 days ago @ 11:11 pm