Παιδιά καλησπέρα. Γράφω εδώ για κάτι σοβαρά ο. Φορτώνω αρχεία στο πρόγραμμα και τα βγάζει error. Τα ίδια έρθεις που βγάζει error το virtual δεν τα ανοίγει ούτε το player του mac ούτε παίζουν σε λάπτοπ άλλου φίλου που τα έστειλα. Παραμένουν mp3 με αρκετά megabytez το καθένα . Απλά δεν παίζουν πλέον ούτε στο virtual ούτε κάπου αλλού. Καταστροφή. Να ενημερώσω πως τα αρχεία αυτά μέχρι και τον Μάιο που τα είχα σκαλίσει έπαιζαν κανονικά. Και από τότε μέχρι και χθες δεν έχω κάνει πάνω τους καμία αλλαγή. Δεν έχω κανένα πρόγραμμα για να σκαλίσω οτιδήποτε. Όλα πάντα μέσα από το virtual. Είδα και πιο κάτω ένα νήμα από ένα συνάδελφο που έπαθε το ίδιο νομίζω. Παίζω ακόμη με seqoya στο mac. Προφανώς και θα κάνω downgrade για να λύσω και το θέμα με τους drivers. Αλλά εδώ αυτό είναι αρκετά σοβαρό . Τι μπορεί να φτάιει;
Posted Sun 21 Jun 26 @ 12:19 pm
Posted Sun 21 Jun 26 @ 12:36 pm
Posted Sun 21 Jun 26 @ 12:37 pm
Ανέβασα και δύο φωτογραφίες με λεπτομέρειες από ένα κατεστραμμένο αρχείο και από ένα κομπλέ. Τσεκάρετε λίγο το bitrate που από 320 έγινε 2
Και τις πληροφορείς λες του audio. Τα έχει κατέστρεψες τελείως.
Και τις πληροφορείς λες του audio. Τα έχει κατέστρεψες τελείως.
Posted Sun 21 Jun 26 @ 12:39 pm
Επειδή είδα τι έγραψες και στο άλλο νήμα..
Δεν είναι οτι "παθαίνεις" το ίδιο.
Ούτε οτι το πρόγραμμα σου χαλάει τα αρχεία.
Το VirtualDJ εξ ορισμού ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΤΕ τα αρχεία σου (παρά μόνο τα διαβάζει)
Το πρόβλημα (που δεν είναι πρόβλημα κατ' εμέ) είναι οτι σταμάτησε να λειτουργεί κάτι που λειτουργούσε από ατύχημα.
Με βάση όσα γράφηκαν και στο προηγούμενο νήμα και εφόσον και εσύ έχεις επιβεβαιωμένα (δηλαδή το δοκίμασες και το επιβεβαίωσες) το ίδιο πρόβλημα τότε διάβασε τα εξής:
Κάποιο πρόγραμμα (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε) τύπου MP3 Downloader / YouTube Downloader/Converter κατέβαζε αρχεία μορφής m4a (MP4) τα βάπτιζε MP3, τους κότσαρε και ένα ID3 tag και τελείωνε.
Οπότε εσύ κατέληγες να έχεις αρχεία mp4 βαπτισμένα σαν mp3, και αυτό είναι πρόβλημα.
Θα ρωτήσεις γιατί πριν έπαιζαν και τώρα όχι;
Η απάντηση είναι οτι πριν έπαιζαν γιατί ο codec που αναλαμβάνει να "αποκωδικοποιήσει" το αρχείο έκανε κάποιες αυτόματες παραδοχές που τον βοηθούσαν να προσπεράσει το πρόβλημα.
Οι αυτόματες αυτές παραδοχές βοηθούσαν να προσπεραστεί το παραπάνω πρόβλημα αλλά δημιουργούσαν προβλήματα αλλού.
Έτισ κάποια στιγμή οι αυτόματες αυτές παραδοχές με την σειρά τους "διορθώθηκαν" και τώρα το λάθος που έχουν τα αρχεία σου δεν μπορεί να προσπεραστεί.
Πρέπει να καταλάβεις οτι το πρόβλημα:
1) Είναι στα αρχεία σου.
2) Ήταν πάντα εκεί.
Αν μιλάμε (επαναλαμβάνω) για την ίδια περίπτωση με τον φίλο DJNickkouvas (LINK]) τότε η λύση είναι γνωστή και δυστυχώς είναι επίπονη.
Αν πάλι η περίπτωση σου δεν είναι ίδια, τότε μπορούμε να ψάξουμε διάφορα, με πρώτο και καλύτερο το ενδεχόμενο ο σκληρός σου δίσκος να πεθαίνει.
Οπότε σαν ένα πρώτο έλεγχο θα μπορούσες να ελέγξεις αν παίζουν τα αρχεία από τον backup σου δίσκο (που θέλω να πιστεύω οτι έχεις)
Δεν είναι οτι "παθαίνεις" το ίδιο.
Ούτε οτι το πρόγραμμα σου χαλάει τα αρχεία.
Το VirtualDJ εξ ορισμού ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΤΕ τα αρχεία σου (παρά μόνο τα διαβάζει)
Το πρόβλημα (που δεν είναι πρόβλημα κατ' εμέ) είναι οτι σταμάτησε να λειτουργεί κάτι που λειτουργούσε από ατύχημα.
Με βάση όσα γράφηκαν και στο προηγούμενο νήμα και εφόσον και εσύ έχεις επιβεβαιωμένα (δηλαδή το δοκίμασες και το επιβεβαίωσες) το ίδιο πρόβλημα τότε διάβασε τα εξής:
Κάποιο πρόγραμμα (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε) τύπου MP3 Downloader / YouTube Downloader/Converter κατέβαζε αρχεία μορφής m4a (MP4) τα βάπτιζε MP3, τους κότσαρε και ένα ID3 tag και τελείωνε.
Οπότε εσύ κατέληγες να έχεις αρχεία mp4 βαπτισμένα σαν mp3, και αυτό είναι πρόβλημα.
Θα ρωτήσεις γιατί πριν έπαιζαν και τώρα όχι;
Η απάντηση είναι οτι πριν έπαιζαν γιατί ο codec που αναλαμβάνει να "αποκωδικοποιήσει" το αρχείο έκανε κάποιες αυτόματες παραδοχές που τον βοηθούσαν να προσπεράσει το πρόβλημα.
Οι αυτόματες αυτές παραδοχές βοηθούσαν να προσπεραστεί το παραπάνω πρόβλημα αλλά δημιουργούσαν προβλήματα αλλού.
Έτισ κάποια στιγμή οι αυτόματες αυτές παραδοχές με την σειρά τους "διορθώθηκαν" και τώρα το λάθος που έχουν τα αρχεία σου δεν μπορεί να προσπεραστεί.
Πρέπει να καταλάβεις οτι το πρόβλημα:
1) Είναι στα αρχεία σου.
2) Ήταν πάντα εκεί.
Αν μιλάμε (επαναλαμβάνω) για την ίδια περίπτωση με τον φίλο DJNickkouvas (LINK]) τότε η λύση είναι γνωστή και δυστυχώς είναι επίπονη.
Αν πάλι η περίπτωση σου δεν είναι ίδια, τότε μπορούμε να ψάξουμε διάφορα, με πρώτο και καλύτερο το ενδεχόμενο ο σκληρός σου δίσκος να πεθαίνει.
Οπότε σαν ένα πρώτο έλεγχο θα μπορούσες να ελέγξεις αν παίζουν τα αρχεία από τον backup σου δίσκο (που θέλω να πιστεύω οτι έχεις)
Posted Mon 22 Jun 26 @ 8:18 am
Οκ κατάλαβα.τίποτα δεν είναι επίπονο αλλά ξέρεις στα κλαρινακια βολεύει καμιά φορά. Επιασα ακριβώς τι λες . Προφανώς και δεν φταίει το virtual. Παίζει στο μέλλον να μου σκάσουν και άλλες τέτοιες εκπλήξεις σε κομμάτια που έχω ήδη κατεβασμένα;;; Ευχαριστώ πολύ.
Posted Mon 22 Jun 26 @ 8:56 am
Τωρα όσο για το να πεθαίνει ο σκληρός δίσκος σιγά σιγά δεν θα ήθελα να συμβεί. Γιατί έχω τα αρχεία στο εσωτερικό του mac και όχι σε εξωτερικό. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι ανέβασα και στα ποστ νοριτερα. Δεν νομίζω να φταίει κάτι άλλο.
Posted Mon 22 Jun 26 @ 8:59 am
Το αν φταίει αυτό ή κάτι άλλο μπορείς να το βρεις κάνοντας μια δοκιμή σύμφωνα με τις οδηγίες στο άλλο νήμα.
Δύο λεπτά θα σου πάρει
Δύο λεπτά θα σου πάρει
Posted Mon 22 Jun 26 @ 10:20 am
Παιδιά έκανα downgrade το mac και ξαφνικά όσα τραγούδια είχαν πρόβλημα δεν έχουν πλέον. Παίζουν κανονικά.
Posted Wed 24 Jun 26 @ 5:47 pm
Αυτό δεν σημαίνει οτι έλυσες το πρόβλημα όμως.
Αυτό σημαίνει οτι γύρισες πίσω εκεί που κάποια πράγματα δούλευαν κι ας μην ήταν 100% σωστά..
Με απλά λόγια γύρισες πίσω στον παλιό αποκωδικοποιητή που με κάποιες εσφαλμένες παραδοχές από ατύχημα έπαιζε τα αρχεία σου.
Προσωπικά αυτό για μένα δεν είναι λύση (τουλάχιστον μόνιμη)
Αυτό σημαίνει οτι γύρισες πίσω εκεί που κάποια πράγματα δούλευαν κι ας μην ήταν 100% σωστά..
Με απλά λόγια γύρισες πίσω στον παλιό αποκωδικοποιητή που με κάποιες εσφαλμένες παραδοχές από ατύχημα έπαιζε τα αρχεία σου.
Προσωπικά αυτό για μένα δεν είναι λύση (τουλάχιστον μόνιμη)
Posted Thu 25 Jun 26 @ 9:51 am
Παιδια καλημέρα ,
Επειδή διάβασα τι έχετε γράψει , συμφωνώ και καταλαβαίνω απόλυτα τι λέτε . Εγώ μπορώ να ρωτήσω κάτι ? Αυτό θα γίνει και σε άλλα κομμάτια ??. Ο Phantom λέει ότι γινέται σε κομμάτια που έχουν κατεβαστεί από ytube ευτυχώς δεν έχω πολλά τέτοια κομμάτια κι σχεδόν κάθε μέρα ανοίγω λάπτομ και τσεκάρω τα κομμάτια αν έχω το ίδιο πρόβλημα .
Επειδή διάβασα τι έχετε γράψει , συμφωνώ και καταλαβαίνω απόλυτα τι λέτε . Εγώ μπορώ να ρωτήσω κάτι ? Αυτό θα γίνει και σε άλλα κομμάτια ??. Ο Phantom λέει ότι γινέται σε κομμάτια που έχουν κατεβαστεί από ytube ευτυχώς δεν έχω πολλά τέτοια κομμάτια κι σχεδόν κάθε μέρα ανοίγω λάπτομ και τσεκάρω τα κομμάτια αν έχω το ίδιο πρόβλημα .
Posted Sat 27 Jun 26 @ 7:12 am
Δεν είπα ποτέ οτι το πρόβλημα είναι κομμάτια που κατέβηκαν από το YouTube.
Είπα οτι πιθανότατα κάποιο πρόγραμμα που κατεβάζει κομμάτια ή/και κάνει μετατροπές, είχε κάποιο πρόβλημα και έφτιαχνε λάθος αρχεία.
Δηλαδή έφτιαχνε αρχεία M4A, τα ονόμαζε MP3 και τους έβαζε και ID3 tag
Αυτό το πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα που "επεκείνεται"
Μπορεί να μην έχεις βρει όλα τα προβληματικά αρχεία και αύριο να βρεις κι άλλα δύο.
Αλλά το πρόβλημα υπάρχει μόνο σε όσα αρχεία το είχαν από την πρώτη μέρα.
Δεν θα βγαίνουν "καινούργια" αρχεία με αυτό το πρόβλημα κάθε τρεις και λίγο, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ χρησιμοποιείς συνέχεια το πρόγραμμα που φτιάχνει αυτά τα λάθος αρχεία.
Είπα οτι πιθανότατα κάποιο πρόγραμμα που κατεβάζει κομμάτια ή/και κάνει μετατροπές, είχε κάποιο πρόβλημα και έφτιαχνε λάθος αρχεία.
Δηλαδή έφτιαχνε αρχεία M4A, τα ονόμαζε MP3 και τους έβαζε και ID3 tag
Αυτό το πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα που "επεκείνεται"
Μπορεί να μην έχεις βρει όλα τα προβληματικά αρχεία και αύριο να βρεις κι άλλα δύο.
Αλλά το πρόβλημα υπάρχει μόνο σε όσα αρχεία το είχαν από την πρώτη μέρα.
Δεν θα βγαίνουν "καινούργια" αρχεία με αυτό το πρόβλημα κάθε τρεις και λίγο, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ χρησιμοποιείς συνέχεια το πρόγραμμα που φτιάχνει αυτά τα λάθος αρχεία.
Posted Sat 27 Jun 26 @ 4:04 pm
Καλσηπερα ομαδα ... Οκ Phantom thanks !!!
Posted 2 days ago @ 10:24 am