Sign In:     

Forum: Greek Forum

Topic: Crash
... σήμερα το μεσημεράκι που είχα κουμπώσει την SR2 και έπαιζα , το πρόγραμμα έκλεισε και άνοιξε μόνο το ... ήρθε κάνα crash report;

Posted Sun 17 May 26 @ 11:11 am
Έχεις μαπάρει κάποιο κουμπί στον controller σου για να κάνεις αναζήτηση;

PhantomDeejay wrote :
Έχεις μαπάρει κάποιο κουμπί στον controller σου για να κάνεις αναζήτηση;

Ναι , το panel (DDJ-SR2)

Με ποια λογική;
Εννοώ οτι έτσι κι αλλιώς θα χρειαστεί να βάλεις τα χέρια σου στο laptop για να πληκτρολογήσεις..
Οπότε ποια είναι η λογική του να πατάς πρώτα κουμπί στον controller ?

Όχι οτι αλλάζει κάτι φυσικά.. To crash προήλθε από εκεί και φυσικά δεν έπρεπε να συμβεί..
Αλλά μας δημιουργήθηκε η απορία που εξυπηρετεί ένα τέτοιο mapping..

PhantomDeejay wrote :
Με ποια λογική;
Εννοώ οτι έτσι κι αλλιώς θα χρειαστεί να βάλεις τα χέρια σου στο laptop για να πληκτρολογήσεις..
Οπότε ποια είναι η λογική του να πατάς πρώτα κουμπί στον controller ?

Το κουμπί κάνει focus στο πεδίο search και clear το προηγούμενο search , όποτε γλιτώνω το να σύρω τον κέρσορα του ποντικιού μέχρι το πεδίο του search όταν θέλω να γράψω, και το να σύρω τον κέρσορα μέχρι το Χ όταν θέλω να κάνω clear ... πατάω το κουμπί και γράφω, πατάω το κουμπί και σβήνω .... γενικά δεν θέλω να ακουμπάω ποντίκι την ώρα που παίζω ... για να καταλάβεις τον ψυχαναγκασμό μου, εχω ξεκινήσει να σχεδιάζω βοηθητικό controller που με οθόνη αφής και κουμπιά , θα κάνει όλα αυτά που κάνω τώρα με το ποντίκι, και ο οποίος θα ονομάζετε VDJ mouse killer ...

... οπότε το crash δεν έχει να κάνει με τον controller ή το σύστημά μου, σωστά;

... για λόγους στατιστικής να πω ότι το VDJ έχει να μου κρασαρει 10+ χρόνια χωρίς να το σκαλίζω ή να έχω κάνει μλκα ...

Αδερφε το escape στο πληλτρολογιο ειναι οτι πρεπει για αυτξ τη δουλεια....το βρισκεις ευκολα και συνεχιζεις με τα χερια πανω στο πληκτρολογιο. Επιπλεον το εχεις παντα με οποιο controller και να παιζεις

dimitris_g wrote :
Αδερφε το escape στο πληλτρολογιο ειναι οτι πρεπει για αυτξ τη δουλεια....το βρισκεις ευκολα και συνεχιζεις με τα χερια πανω στο πληκτρολογιο. Επιπλεον το εχεις παντα με οποιο controller και να παιζεις

+++

παλιότερα κάποια πλήκτρα ήταν μαπαρισμενα σε λειτουργίες το προγράμματος οπότε έπρεπε να κλικαρεις μέσα στο search για να ψάξεις ... τώρα είδα οτι το αλλάξανε και οτι δεν χρειάζεται να πας τον κέρσορα στο search , απλά γράφεις, και με το escape σβήνεις ... για αυτό απορεί ο Γιώργος ...

... από τη μια αρχίζει να με ανησυχεί το πόσο μπουμερ είμαι , αλλά απο την άλλη , δε βαριέσαι, κάτι μάθαμε και σήμερα ...

παιδιά έτσι για την ιστορία μαπαρισμα πληκτρολογίου ctr+f για αναζήτηση (κλασικό) με ενέργεια: browser_window "songs" ? search : browser_window "songs" & search
και ακομα
shift+f : search_folder
και
alt+f: search_playlists

Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ κανένα shortcut χωρίς modifier.
Αυτό σημαίνει οτι όλα μου τα shortcuts είναι CTRL+X ή ALT+X ή CTRL+ALT+X (όπου X το πλήκτρο που θέλω)
Επίσης αυτό σημαίνει οτι μπορώ στον mapper του πληκτρολογίου να ορίσω <map value="UNMAPPED" action="search" />
Με απλά λόγια, αρχίζω να πληκτρολογώ και το πρόγραμμα κάνει κατευθείαν (ΑΜΕΣΑ) αναζήτηση.
Για να καθαρίσω την αναζήτηση έχω βάλει <map value="ESCAPE" action="clear_search & browser_window 'songs'" />
Τέλος έχω <map value="ALT+F" action="search_playlists" name="BR SRCH PLISTS" />
Είχα και <map value="CTRL+ALT+F" action="search_folder" name="BR SRCH FOLDERS" /> αλλά πλέον έχω μόνιμα ανοιχτή την μπάρα αναζήτησης πάνω από τους φακέλους και κατήργησα το shortcut.

Tip: Αν θέλετε ένα κουμπί στο πληκτρολόγιο να κάνει κάτι μόνο όταν δεν υπάρχει controller συνδεμένος μπορείτε να κάνετε το εξής:
<map value="F1" action="deck left param_equal '`get_controller_name`' '' ? cue_stop : NOTHING" name="CUE" />
Με απλά λόγια ελέγχετε το όνομα του/των συνδεμένων controller, και αν είναι κενό, ορίζετε τι ενέργεια να εκτελέσει το πρόγραμμα.. ;)

ενταξει ..τα διαβαζω και εχω χαζεψει... οχι τοσο για το mapping που γνωριζουμε πως το vdj γ***ει αλλα για την σκεψη ως προς την εκμεταλευση στο επακρο!! respect!

El proffesor.....