Οπως λεει και ο τιτλος θελω να οργανωσω την βιβλιοθηκη μου (να κανω αρχικα εκαθαριση απο διπλες- τριπλες -τετραπλες εκδοσεις και διαφορετικες ποιοτητες) και ψαχνω τον πιο ευκολο τροπο ωστε να κανω ενημερωσεις στο μακ (το οποιο υπαρχει ολη η βιβλιοθηκη) ομως απο το πισι (win) που εχω στο γραφειο μου στην δουλεια..
εχουν περασει διαφορα απο το μυαλο μου ομως θα θελα να ακουσω και τους δικους σας τροπους (αν δλδ το κανετε και σεις με καποιο τροπο)
οποτε τα δεδομενα ειναι :
mac +vdj με ολη την μουσικη στον εσωτερικο του δισκο (το λαπτοπ το οποιο παιζω)
win 11 pc +vdj στο μαγαζι
Επισης πολυ συντομα στο μαγαζι θα υπαρχει και ενα nas το οποιο αν χρειαστει θα μπορω να εκμεταλευτω.
Ενα δεδομενο (περα απο τα βασικα) που θα θελα να μη χαθει ειναι το last played ..
ευχαριστω προκαταβολικα
εχουν περασει διαφορα απο το μυαλο μου ομως θα θελα να ακουσω και τους δικους σας τροπους (αν δλδ το κανετε και σεις με καποιο τροπο)
οποτε τα δεδομενα ειναι :
mac +vdj με ολη την μουσικη στον εσωτερικο του δισκο (το λαπτοπ το οποιο παιζω)
win 11 pc +vdj στο μαγαζι
Επισης πολυ συντομα στο μαγαζι θα υπαρχει και ενα nas το οποιο αν χρειαστει θα μπορω να εκμεταλευτω.
Ενα δεδομενο (περα απο τα βασικα) που θα θελα να μη χαθει ειναι το last played ..
ευχαριστω προκαταβολικα
Posted 7 days ago @ 4:17 pm
Αυτό το "παίζω με MAC στο club/bar, αλλά θέλω να οργανώνω τη μουσική μου με PC (Windows) στο σπίτι" πρέπει να απαγορευτεί δια ροπάλου..
Να καείτε στο πυρ το εξώτερο κύριε.. που μου θέλετε full sync μεταξύ MAC και Windows και "χωρίς" εξωτερικό δίσκο..
Πέρα από την πλάκα, ο μόνος σωστός τρόπος με "εγγυημένα" αποτελέσματα είναι η χρήση εξωτερικού δίσκου.
Η database θα βασανίζεται λίγο καθώς σε κάθε σύνδεση θα τρώει μετατροπή από Windows σε MAC και τούμπαλιν, αλλά εντάξει.. θα ζήσει..
Να καείτε στο πυρ το εξώτερο κύριε.. που μου θέλετε full sync μεταξύ MAC και Windows και "χωρίς" εξωτερικό δίσκο..
Πέρα από την πλάκα, ο μόνος σωστός τρόπος με "εγγυημένα" αποτελέσματα είναι η χρήση εξωτερικού δίσκου.
Η database θα βασανίζεται λίγο καθώς σε κάθε σύνδεση θα τρώει μετατροπή από Windows σε MAC και τούμπαλιν, αλλά εντάξει.. θα ζήσει..
Posted 7 days ago @ 12:38 am
PhantomDeejay wrote :
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ σαν να σε βλεπω να το λες μπροστα μου ειναι!Αυτό το "παίζω με MAC στο club/bar, αλλά θέλω να οργανώνω τη μουσική μου με PC (Windows) στο σπίτι" πρέπει να απαγορευτεί δια ροπάλου..
.
.
κοιτα η αληθεια ειναι πως αναγλαστικα χρησιμοποιω win λογω δουλειας και δε μπορω να τα βγαλω απο την εξισωση καθολου.... εξωτερικο δισκο ομως εχω και μπορω να τον χρησιμοποιω ετσι.
ομως το olo concept πως ειναι? θα κανω full move μεσα απο το vdj ολα τα αρχεια και μετα
θα τα ξανακανω στο μακ?
(αυτο που προσπαθω να καταλαβω δλδ ειναι η καθεαυτου διαδικασια)
Posted 6 days ago @ 7:29 am
Θα κατεβάζεις στα Windows. Θα κάνεις ότι θέλεις στα Windows, και στο τέλος θα βάζεις τα αρχεία στον εξωτερικό.
Ο υπολογιστής Windows θα έχει σαν κύρια βιβλιοθήκη τον εξωτερικό δίσκο.
Στο MAC τώρα έχεις δύο επιλογές:
1) Χρησιμοποιείς τον εξωτερικό δίσκο ως έχει
2) Χρησιμοποιείς ένα πρόγραμμα όπως το FreeFileSync για να κάνεις sync τον εξωτερικό με τον εσωτερικό.
Μετά κάνεις backup της database και των λιστών στον υπολογιστή Windows
Και μετά κάνεις restore της database και των λιστών στο MAC
Κατά το restore εννοείται οτι ΔΕΝ έχεις κουμπωμένο πάνω στο MAC τον εξωτερικό δίσκο.
2) Χρησιμοποιείς ένα πρόγραμμα όπως το FreeFileSync για να κάνεις sync τον εξωτερικό με τον εσωτερικό.
Κατά το restore εννοείται οτι ΔΕΝ έχεις κουμπωμένο πάνω στο MAC τον εξωτερικό δίσκο.
Posted 6 days ago @ 7:43 am
πωπω μιλαμε το χω διαβασει 3 φορες και καπου το χανω..
επαληθευω ενα ενα για να μη κανω παπαρια
οποτε κανω ολη τη βιβλιοθηκη copy απο μακ στον εξωτερικο σκληρο σωστα?
Αυτο δεν με ενδιαφερει μιας και θελω να χρησιμοποιω τον κυριο δισκο
με αυτο το βημα ουσιαστικα μου περιγραφεις πως θα "μεταφερω" ολη την βιβλιοθηκη απο το μακ στο πισι για να ξεκινησω να κανω τις αλλαγες μου , και μετα πως θα τα επαναφερω ολα σωστα?
Ερωτηση , αν κανω απλα backup ολη την βιβλιοθηκη (με λιστες κλπ) απο το μακ στο πισι, κανω ολες τις απαραιτητες αλλαγες κλπ , μετα δε μπορω να κανω το αντιστροφο στο μακ? Επι της ουσιας δε μπορω να καταλαβω που θα χρησιμοποιηθει το freesync..
επαληθευω ενα ενα για να μη κανω παπαρια
PhantomDeejay wrote :
Θα κατεβάζεις στα Windows. Θα κάνεις ότι θέλεις στα Windows, και στο τέλος θα βάζεις τα αρχεία στον εξωτερικό.
οποτε κανω ολη τη βιβλιοθηκη copy απο μακ στον εξωτερικο σκληρο σωστα?
PhantomDeejay wrote :
Αυτο δεν με ενδιαφερει μιας και θελω να χρησιμοποιω τον κυριο δισκο
PhantomDeejay wrote :
με αυτο το βημα ουσιαστικα μου περιγραφεις πως θα "μεταφερω" ολη την βιβλιοθηκη απο το μακ στο πισι για να ξεκινησω να κανω τις αλλαγες μου , και μετα πως θα τα επαναφερω ολα σωστα?
Ερωτηση , αν κανω απλα backup ολη την βιβλιοθηκη (με λιστες κλπ) απο το μακ στο πισι, κανω ολες τις απαραιτητες αλλαγες κλπ , μετα δε μπορω να κανω το αντιστροφο στο μακ? Επι της ουσιας δε μπορω να καταλαβω που θα χρησιμοποιηθει το freesync..
Posted 6 days ago @ 8:17 am
To backup/restore (ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ VirtualDJ) στο έγραψα για να πηγαίνεις από το PC στο MAC, αλλά φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το αντίστροφο.
Όμως το backup/restore δεν πειράζει τα αρχεία της μουσικής σου. Δεν κάνει backup τα mp3 π.χ.
Εκεί χρειάζεσαι το Freefilesync
Όμως το backup/restore δεν πειράζει τα αρχεία της μουσικής σου. Δεν κάνει backup τα mp3 π.χ.
Posted 6 days ago @ 8:28 am
PhantomDeejay wrote :
ααα τωρα το πιασα! σε ΥΠΕΡ ευχαριστω!Όμως το backup/restore δεν πειράζει τα αρχεία της μουσικής σου. Δεν κάνει backup τα mp3 π.χ.
Posted 6 days ago @ 8:31 am