Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Μεταφορα μουσικης και Virtual σε νεο λαπτοπ
djpap63PRO InfinityMember since 2010
Χαιρετώ την ομάδα ,

Θα ήθελα την βοήθεια σας για την μεταφορά της μουσικής και του Virtual σε νέο λαπτοπ.

1)Παλιό λαπτοπ , Win10 με 2 εσωτερικούς σκληρους , /C εχει τα προγράμματα και στο Appdata τον φάκελο του Virtual dj , Documents τον άλλο φακελο του Virtual dj , /D Εχει την μουσικη.

2)Νέο λαπτοπ , Win11 με 1 εσωτερικο σκληρο δισκο , /C εχει τα προγράμματα και στο Appdata τον φακελο του Virtual dj , παρατηρησα ότι κατά την εγκατασταση δεν δημιουργήθηκε φάκελος Virtual dj στα Documents.

Ότι υπάρχει στο παλιό λαπτοπ (μουσικη , φακελοι Virtual ) τους εχω κανει copy σε εξωτερικό σκληρο.

Όταν εκανα την μεταφορά της μουσικης στο νέο λαπτοπ /C όλα τα τραγούδια ηταν missing.

Παρακαλώ για την βοηθεια σας,

Ευχαριστώ

Posted Tue 03 Sep 24 @ 5:35 am
Βρηκα ενα πολυ αναλυτικο ποστ του Γιωργου , ειναι λιγο παλιο

https://es.virtualdj.com/forums/180001/Greek_Forum/__924___949___964___945___966___959___961___940____949___947___954___945___964___940___963___964___945___963___951___962____960_.html

Θα το ακολουθησω γιατι σε εμενα και αλλο ονομα εχει το νεο λαπτοπ και εναν σκληρο.

Δεν ξερω αν εχει αλλαξει και στα Win 11 η να ακολουθησω τα παραπανω?

Posted Tue 03 Sep 24 @ 8:17 am
Εξωτερικό δίσκο διαθέσιμο (για την μεταφορά) έχεις;

Αν ναι, πες μου να σου πω τι να κάνεις.

Ο οδηγός που βρήκες είναι πολύ παλιός. Σε γενικές γραμμές ισχύουν ακόμα οτι έλεγε, αλλά έχουν αλλάξει (προς το καλύτερο) και κάποια άλλα...

Posted Tue 03 Sep 24 @ 7:10 pm
Ναι έχω εξωτερικό δίσκο και έχω αντιγράψει την μουσική και τους φακέλους Virtual

Posted Tue 03 Sep 24 @ 7:46 pm
Δεν με ενδιαφέρει τι έχεις κάνει γιατί σημασία έχει ΠΩΣ το έχεις κάνει.

Οπότε:

1. Σβήνεις τα ΠΑΝΤΑ από τον εξωτερικό δίσκο.
2. Αντιγράφεις (μέσα από τα Windows) όλη την μουσική από τον D: του παλιού υπολογιστή στον εξωτερικό δίσκο ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.
Αν στον D: έχεις μουσική στο D:\Diafora\Downloads τότε και στον εξωτερικό θα την αντιγράψεις π.χ. στο F:\Diafora\Downloads
3. Αντιγράφεις τον φάκελο D:\VirtualDJ στο F:\VirtualDJ
4. ΔΕΝ ΜΠΛΕΚΕΙΣ (ΑΚΟΜΑ) ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΗΤΑΝ ΣΤΑ DOCUMENTS. ΤΖΙZzzZzzz.

Όταν τα κάνεις αυτά πες μου να σου πω την συνέχεια..

Posted Wed 04 Sep 24 @ 6:09 am
Αυτο ακριβως εχω κανει!

Posted Wed 04 Sep 24 @ 6:19 am
Αν έχεις κάνει αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ, τότε:

Στον καινούργιο υπολογιστή:
1) Σβήνεις τα πάντα απ' οτι είχες κάνει πριν :P
2) Με ένα ΦΛΑΣΑΚΙ (και όχι με το σκληρό δίσκο) κάνεις copy τα αρχεία που υπήρχαν στον παλιό υπολογιστή στον φάκελο Documents\VirtualDJ στον φάκελο C:\Users\YourUserName\AppData\Local\VirtualDJ στον καινούργιο.
3) Συνδέεις τον εξωτερικό δίσκο και ανοίγεις το VirtualDJ

Αυτή την στιγμή, λογικά θα πρέπει να σου δουλεύουν όλα (απλά ακόμα η μουσική είναι στον εξωτερικό δίσκο) και θα πρέπει να δουλεύει το ιστορικό, οι λίστες, να έχεις cues κτλ.

Αν ναι, πες μου να πάμε παρακάτω.

Posted Wed 04 Sep 24 @ 6:40 am
Ειμαστε οκ παμε παρακατω!

Posted Wed 04 Sep 24 @ 6:53 am
Για να μην σε καθυστερώ, αν ΝΑΙ (αν δουλεύουν όλα σωστά) τότε:

Μέσα από το VirtualDJ ανοίγεις τον εξωτερικό δίσκο, και κάνεις ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ των φακέλων που έχει ο εξωτερικός δίσκος στον εσωτερικό (C)
Δεν είναι απαραίτητο, αλλά καλό θα ήταν να κρατήσεις παρόμοια δομή αρχείων και φακέλων.

Είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να κάνεις ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ και ΟΧΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ.
Κι αυτό γιατί με την μετακίνηση, αφού αλλάζουν οι θέσεις των αρχείων, το πρόγραμμα θα ενημερώνει αυτόματα το ιστορικό και τις λίστες με τις νέες θέσεις των αρχείων.
Αν κάνεις απλά "αντιγραφή" το πρόγραμμα θα ενημερώσει μόνο τις βάσεις δεδομένων, και όταν αργότερα αφαιρέσεις τον εξωτερικό δίσκο από τον υπολογιστή, όλα τα ιστορικά και οι λίστες ΔΕΝ θα δουλεύουν (αφού το πρόγραμμα δεν θα τις έχει πειράξει)

Posted Wed 04 Sep 24 @ 6:54 am
Όταν λες παρόμοια δομή φακέλων τι εννοείς?

Όπως είναι όλοι οι φάκελοι θα τους επιλέξω μαζικά και μετακίνηση?

Η με την σειρά που εμφανίζονται στον εξωτερικό σκληρό έναν ένα μετακίνηση?

Επισης να κανω ενα φακελο στον C με ονομα πχ Music και να τα μετακινησω η παιζει ρολο?

Posted Wed 04 Sep 24 @ 6:58 am
Όταν λέω παρόμοια δομή εννοώ να ακολουθούν οι φάκελοι λίγο πολύ την λογική και την δομή που είχαν πριν. Μην μετακινείς οτι να ναι όπου να ναι.
Δεν έχει σημασία αν θα επιλέξεις να κάνεις την μετακίνηση φάκελο-φάκελο ή μαζικά.
Ούτε παίζει ρόλο αν θα φτιάξεις ένα κεντρικό φάκελο (C:\Music) αλλά ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ αν δεν έχεις όλη την μουσική σου σε ένα κεντρικό φάκελο να το κάνεις τώρα (οπότε ναι, αν και δεν είναι απαραίτητο, συνίσταται)

Posted Wed 04 Sep 24 @ 7:20 am
Οκ κατανοητο.

Οταν τελειωσω με την μετακινηση κανω κατι αλλο?

Σε ρωταω απο τωρα γιατι θα παρει ωρα λογικα η μετακινηση της μουσικης

Posted Wed 04 Sep 24 @ 7:35 am
Όχι. Κλείνεις το πρόγραμμα, αφαιρείς τον εξωτερικό δίσκο, ανοίγεις πάλι το πρόγραμμα και δοκιμάζεις οτι όλα δουλεύουν καλώς..

Posted Wed 04 Sep 24 @ 7:38 am
Τελεια σε ευχαριστώ παρα πολύ.

Και μια τελευταία ερώτηση μιας και είμαστε εδώ εκτός αν θελεις να ανοίξω νέο νημα.

Εγω πλεον εχω

1) Παλιο λάπτοπ με ονομα pc και δυο εσωτερικους σκληρους C:\ μονο προγραμματα D:\ μονο μουσικη
2) Νέο λαπτοπ με ονομα djpap και έναν εσωτερικο σκληρο C:\ προγραμματα και μουσικη.

Όταν κατεβαζω νεα τραγουδια τα μετακινω ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ VIRTUAL στους φακελους μουσικης του σκληρου και μετα ενημερωνω και τις λιστες μου.

Με τα παραπανω δεδομενα όταν κανω την διαδικασια αυτή σε ένα λαπτοπ , πως μπορω να ενημερωσω και το άλλο χωρις να ανατοιναξω τα παντα 

Posted Wed 04 Sep 24 @ 7:46 am
Δεν μπορείς (με εύκολο τρόπο)

Posted Wed 04 Sep 24 @ 8:05 am
Τωρα που στηνω το νεο Λαπτοπ πρεπει να κανω κατι για να υπαρχει τροπος?

οι δισκοι και στα δυο λαπτοπ αλλα και ο εξωτερικος θα εχουν παντα τα ιδια τραγουδια , ευκολα να τα ενημερωσω με filesync , το θεμα ειναι με τις database

Posted Wed 04 Sep 24 @ 9:23 am
Γι αυτό είπα οτι δεν υπάρχει εύκολος τρόπος.
Και το εννοώ.

Ο πιο "εύκολος" τρόπος είναι να περνάς τα τραγούδια σε κάθε laptop χωριστά. Διπλή δουλειά, αλλά λιγότερο πολύπλοκη από το να συγχρονίσεις τα συστήματα σου έτσι όπως τα έχεις αυτή τη στιγμή.

Posted Wed 04 Sep 24 @ 9:55 am
Σε ευχαριστω πολυ για το χρονο σου και τις οδηγιες Γιωργο

Posted Wed 04 Sep 24 @ 9:59 am
Τέλειωσα την διαδικασία όπως ακριβώς μου είπες , δουλεύουν όλα σωστά , μονο κάποια τραγούδια ηταν missing και χρειάστηκε relocate για να τα βρει το πρόγραμμα και λιγα εξ αυτών μου τα εμφάνισε σαν καινούργια.

Posted Thu 05 Sep 24 @ 5:20 am