Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Amd vs Intel (2024)
Οσοι ασχολουνται με pc και hardware ξερουν τα προβληματα με τις intel cpus 13 & 14 γενιας.
Ετσι οπως το βλεπω, η λογικη για ενα μεσο χρηστη που θελει να στησει ενα δυνατο pc "σημερα" λεει οτι πρεπει να παει σε Amd ... Επαναλαμβανω : Σημερα !!! και μιλαω παντα για desktop pc.
Δεν ειμαι τεχνικος, απλα μ αρεσει να παρακολουθω την εξελιξη της τεχνολογιας. Οποτε αυτα ειναι δικα μου συμπερασματα που μπορει και να ειναι τελειως αστοχα.
Θα ηθελα λοιπον την γνωμη αυτων που ξερουν κατι παραπανω....

Και οσο αφορα το δικο μας κομματι : Το 2024 υπαρχει θεμα με το vdj και τους Amd ? η' αυτα ειναι παλια ξινα σταφυλια ? Ειχα διαβασει πριν αρκετα χρονια για θεματακια με drivers, τιποτα παραπανω. Η ιδια ερωτηση ισχυει και για τις amd καρτες γραφικων τοσο για stems οσο και για προβολη video clips με το vdj. Με δυο λογια τα αιωνια διληματα παραμενουν : intel cpu or Amd cpu ? Nvidia Gpu or Amd Gpu ?

Σας ακουω...
 

Posted Sat 17 Aug 24 @ 2:32 pm
Ποτέ δεν υπήρχε πρόβλημα με τους AMD επεξργαστές ως προς το να λειτουργούν με το virtualdj. Απλά πριν 10 χρόνια, οι επεξεργαστες της Intel ήταν αισθητά ανώτεροι. Από τότε που η AMD κυκλοφόρησε τους Ryzen το ισοφάρισε αυτό και απο την εποχή που βγήκαν οι Zen 3 αρκετοί θεωρουν ότι τους ξεπέρασε κιόλας.
Για τις κάρτες γραφικών η AMD έχει αποκτήσει άσχημη φήμη, γιατί όταν βγάζει ένα νέο προίόν, το κυκλοφορεί με σχεδόν beta drivers. Επίσης οι τεχνολογίες που χρησιμοποιεί για upscaling και encoding είναι κάπως κατώτερες της nvidia, αλλά και το κόστος των AMD GPUs είναι ασθητά μικρότερο απο τις αντίστοιχες υλοποιήσεις της nvidia. Αυτό ωστόσο που κανει την τεράστια διαφορά, είναι η τεχνολογία CUDA της nvidia, την οποία χρησιμοποιεί και το virtualdj για τα stems.

Προσωπικα χρησιμοποιώ AMD εδώ και δεκαετίες χωρίς πρόβληματα με το virtualdj.
 

Posted Thu 05 Sep 24 @ 5:52 pm
Ο καθένας είναι ελεύθερος να διαλέγει οτι θέλει με βάση όποια κριτήρια τον βολεύουν.

Η "Αχίλλειος πτέρνα" των επεξεργαστών AMD δεν ήταν ποτέ οι ίδιοι οι επεξεργαστές αλλά τα chipsets που τους συνοδεύουν.
Τα έχω γράψει πολλές φορές. Δεν θα τα ξαναγράψω. Αλλά πολύς κόσμος (στον χώρο του ήχου) έχει ταλαιπωρηθεί άδικα, έχει ξοδέψει αμέτρητες ώρες σε troubleshooting, έχει σιχτηρίσει, έχει αγανακτήσει και στο τέλος έχει (στην κυριολεξία) πετάξει κουτιά AMD εξαιτίας των κακών chipset.

Για παράδειγμα, υπάρχει γνωστή πανάκριβη firewire κάρτα ήχου (της τάξης των 5000 ευρώ) που παίζει σωστά σε όλους τους υπολογιστές intel, αλλά σε μητρικές με ΜΟΝΟ ΕΝΑ συγκεκριμένο chipset AMD, γιατί τα υπόλοιπα chipset κάτι μπερδεύουν στο Firewire!

Το θέμα intel vs AMD στον δικό μας χώρο δεν έχει να κάνει με τις επιδόσεις. Αυτές εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα.
Έχει να κάνει με την αξιοπιστία του συστήματος, και κυρίως με την σωστή συμπεριφορά και την σταθερότητα των drivers και των περιφερειακών που επηρεάζουν το latency.

Αν εξαιρέσουμε τα STEMS 2.0 τότε το VirtualDJ δεν χρησιμοποιεί ούτε το 5% ενός μοντέρνου επεξεργαστή. Οπότε το να συγκρίνουμε επιδόσεις είναι αδόκιμο..
 

Posted Fri 06 Sep 24 @ 5:42 am
Firewire, SCSI, Esata... Ευτυχώς η τεχνολογία τα περιόρισε όλα αυτά. Πριν δέκα χρόνια με τα chipset της VIA ήταν τραγική η κατάσταση. Αλλά στην εποχή μας, αυτά είναι ιστορία.

Προσφατα αγόρασα ένα πάμθηνο ACER Travelmate laptop με AMD 5300U επεξεργαστή (κάπου 360€ καινουργιο). O λόγος ήταν ότι έχει έξοδο vga που την χρειάζομαι γενικότερα και δεν θέλω να μπλέκω με adaptors HDMI σε VGA. Έχω πάθει πλάκα για το πόσο στρωτά λειτουργει με το virtualdj. Αν παιζει αυτο τόσο καλά, που ειναι τελείως entry level, σκέψου τα υπόλοιπα.

Η γνώμη μου είναι ότι πλέον όλα τα laptop δουλεύουν άριστα με το virtualdj. Και δεν χρειάζεται και να ξοδεύεις μια περιουσια σε laptop όπως πριν λίγα χρόνια, αν θέλεις τα STEMS.
 

Posted Mon 09 Sep 24 @ 9:30 pm
Labrokratis wrote :
Firewire, SCSI, Esata... Ευτυχώς η τεχνολογία τα περιόρισε όλα αυτά.

Δεν τα "περιόρισε"
Απλά σήμερα έχουμε ΑΛΛΑ πρωτόκολλα στη θέση τους. Που μπορεί σε 10-15 χρόνια να φαντάζουν ξεπερασμένα και απαρχαιωμένα όπως φαντάζει σήμερα το SCSI.

Σημείωση: Δεν προχωράνε πάντα οι "καλύτερες" τεχνολογίες.
Το Firewire ήταν πολύ καλύτερο από το USB. Αλλά το USB επικράτησε.
 

Posted Tue 10 Sep 24 @ 7:40 am