Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: rane four γνωμη?
καλησπερα σας.
ειμαι σε αναζητηση νεας κονσολας. (μετα απο ddj rr, rx) και γενικα μονιμως pioneer. και εκει που ημουν ετοιμος να παρω μια ddj 1000 καθως η flx 10 ειναι απλησιαστη και σε ελλειψη. επεσα πανω στη rane four. και μπορω να πω εχω ενθουσιαστει με την ιδεα με μια μικρη ερευνα που εκανα. γενικα τικαρει πολλα κουτακια. 4καναλο με ρευμα με 2 usb για 2 Pc. και ο βασικοτερος λογος stems. ειδα οτι εχει αρκετες επιλογες πανω. με ενα γρηγορο ψαξιμο. ειδα οτι παιζει με virtual dj. ισχυει εχει full mapping? την εχει δουλεψει καποιος εχει εμπειρια? απο ποιοτητα ηχου πως τα παει? επισης ανταλλακτικα βρισκουμε?
αυτα τα λιγα. οποιος εχει εμπειρια η γνωμη ευπροσδεκτη. ευχαριστω πολυ!
 

Posted Thu 09 Nov 23 @ 1:07 am
Εάν τον θες για (wannabe) "battle style mixing", τότε ίσως να αποτελεί τον κορυφαίο controller που υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά.

Από κει και πέρα, εφόσον είσαι χρόνια χρήστης Pioneer, η μετάβαση σε controller με silicone buttons (Play, Cue) ίσως αποτελέσει πρόβλημα. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που εγώ είχα αλλάξει κάποτε από Denon σε Pioneer...

Τέλος, ας σου απαντήσει ο Phantom ή ο Dad για το εάν όλα τα καλούδια που αφορούν τα fx είναι hardware (άρα δεν mappάρονται) ή όχι. Κάτι που, τουλάχιστον εγώ, το θεωρώ πολύ βασικό...
 

Posted Thu 09 Nov 23 @ 6:33 am
καλημερα κι ευχαριστω για την απαντηση. οχι δεν τον θελω για battle mixer ουτε κανω το φοβερο μιξαρισμα. ουτε καν σκρατς. (αν καταλαβαινω σωστα το νοημα) απλα με εντυπωσιασε το ποσο μπορεις να δουλεψεις τα στεμς. και να τα διαχωρισεις στα βοκαλς στα ορχηστρικα κλπ.
αυτο π ειπες δεν το ηξερα, ειναι hardware τα εφε? οποτε δεν παιζουν απ το προγραμμα?
οσο για τα λαστιχενια κουμπια. ηταν παντα αυτο που μ αρεσε στην πιονεερ. αλλα νομιζω συνηθιζεται.
η αληθεια η διαταξη της pioneer ειναι ωραια παντα και κοντα σε μικτες και γνωστες κονσολες... αλλα 2000κ για ενα μηχανημα οπως τη φλεξ 10 που λενε ολοι οτι ειναι φοβερο. αλλα πλαστικο? και γιατι τοσα λεφτα πλεον? δεν ξερω παντα φαν μποι ημουν. αλλα αρχιζω και ξενερωνω λιγο.
 

Posted Thu 09 Nov 23 @ 7:55 am
Να πω και εγώ την άποψη μου σαν hardware μιας και την χρησιμοποιώ 6 μήνες παίζοντας όμως με serato. Την έχω αγοράσει από το εξωτερικό γιατί αργούσε να έρθει στην Ελλάδα και την ήθελα για την καλοκαιρινή σεζόν. Την έχω ευχαριστηθεί τόσο που δεν με πείραξε καν η πτώση τιμής που συνέβη στο ενδιάμεσο.

Τα play & cue είναι hard buttons και έχουν αυτο το '"click" στο πάτημα που έχουν και οι Pioneer.
Εξαιρετικά βολικό ότι έχει υποδοχή ρεύματος για καλώδιο iec c13 και όχι εξωτερικό τροφοδοτικό.
Τα FX είναι και hardware και software κατα επιλογή από κουμπί, ισχύει το ίδιο και στο Virtual όπως είδα στο manual.
Προσωπικά χρησιμοποιώ τα hardware λόγω της εξαιρετικής ποιότητας και παραμετροποίησης.
Στα stems κάνεις τα πάντα (νομίζω) και η λειτουργία split που χωρίζει τα instruments και τα vocals σε διαφορετικά faders είναι πολύ δημιουργική.
Πολύ βολική η λειτουργία να έχεις πχ στα 4 επάνω pads τα cue και στα 4 κάτω τα stems, αυτό δεν ξέρω αν γίνεται στο Virtual (ή αν το κάνει το Virtual σε όλους του controllers)
Η ποιότητα ήχου είναι η γνωστή της Rane, δηλαδή κορυφαία και προσωπική άποψη πάνω από τα αντίστοιχης τιμής προϊόντα της Pioneer.
Θα ήθελα να έχει ρυθμιζόμενα jogs ως προς την σκληρότητα αλλά και η fix είναι μια χαρά. Άλλωστε δεν κάνω scratch.
Ανταλλακτικά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα, σε service του Νάκα που τις αντιπροσωπεύει ποτέ δεν είχα πρόβλημα.
Αν θέλεις κάτι ποιο συγκεκριμένο να δοκιμάσω μπορείς να το ζητήσεις.
 

Posted Thu 09 Nov 23 @ 9:56 am
Η κονσόλα (Rane Four) υποστηρίζεται πλήρως επίσημα εδώ και μήνες. (Νομίζω από τον Μάιο)

Από ποιότητα ήχου, ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ οι RANE τα πάει καλά αρκεί να ξέρεις τι κάνεις.
Οι Rane γενικά ΔΕΝ συγχωρούν την παραμόρφωση. Ίσως είναι και καλύτερα έτσι. Αν "ξεχνιέσαι" με το gain τότε πολύ εύκολα σου δίνει την παραμόρφωση στα αυτιά..*
Προς θεού, δεν λέω οτι έχει κακό ήχου ή κακή κάρτα ήχου. Το αντίθετο. Αλλά δεν κάνει για όσους θέλουν να χτυπάνε κόκκινα στα VUMETER γιατί "πλήρωσα για 10 led στο vumeter, πρέπει να ανάβουν και τα 10 όταν παίζω" :P

Τα pads είναι πολύ καλά, αλλά όχι Pioneer.
Όλα τα κουμπιά (εκτός από τα pads) είναι πλαστικά και όχι rubber.
Τα effects μπορούν να δουλεύουν είτε hardware είτε software και η εναλλαγή γίνεται "on the fly" από τον controller. Τα effects είναι post-fader.

Τα σημεία που την κάνουν να ξεχωρίζει για μένα προσωπικά είναι:
1) Κουμπί AUTOLOOP με Loop Half και Loop Double δίπλα στα pads όπως οι παλιές καλές Pioneer.
Προσωπικά ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΙ μέχρι θανάτου το CDJ style για τις λούπες. Τόσο από θέμα τοποθεσίας (στην πάνω περιοχή που τα χέρια θέλουν μεγαλύτερη διαδρομή να φτάσουν όταν αφήνουν τον μίκτη) όσο και από θέμα λειτουργίας.
Αλλά αυτό είναι θέμα καθαρά προσωπικής προτίμησης.
2) Οι οθόνες για τα PADS. Εκτός από τα Hotcues, προσωπικά όλες οι άλλες pad pages που χρησιμοποιώ είναι custom. Έτσι παρόλο που τις pages τις έχω φτιάξει εγώ, πολλές φορές ξεχνούσα τι κάνει κάποιο pad. Πλέον έχω κάνει edit όλες τις σελίδες και βλέπω στις οθόνες τι κάνει το κάθε κουμπί.
Για μένα αυτό θα έπρεπε πλέον να το έχουν ΟΛΕΣ οι κονσόλες.
3) Δύο ή τρία hardware effects είναι πραγματικά ωραία και "φρέσκα". Τα υπόλοιπα δεν με τρέλαναν, από την άποψη οτι όλες οι κονσόλες αυτής της τιμής τα έχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Στα αρνητικά για μένα προσωπικά λόγω του τρόπου που δουλεύω (με In Ear Monitors αντί για ακουστικά) είναι οτι το Headphones Mix βρίσκεται στο μπροστινό πάνελ και όχι "πάνω"
Έτσι με δυσκολεύει να το αλλάζω, και λόγω των IEM αυτό το χειριστήριο προσωπικά το χρησιμοποιώ συνέχεια.

Υ.Γ. Είναι η πρώτη κονσόλα μετά από σχεδόν 10 χρόνια που με έκανε να σκέφτομαι σοβαρά να βγάλω στη σύνταξη την αγαπημένη μου κονσόλα (Pioneer DDJ-RZ)
Αν το Headphone Mix ήταν πάνω, θα το είχα κάνει. Για την ώρα, πότε δουλεύω με τη μία και πότε με την άλλη ανάλογα με την όρεξη,


*
Είναι πολύ εύκολο με την Four (όπως και τον SeventyTwo) να αρχίσεις να ακούς "τσικ τσικ" στα peaks του κομματιού. Αυτό σημαίνει clipping και πρέπει να μειώσεις τα gain. Αν έχεις μάθει να παίζεις κρατώντας ένα λογικό headroom, τότε οι Rane έχουν πολύ καλό ήχο και φυσικά δεν θα ακούσεις clipping ποτέ! Το τονίζω όμως για πολλοστή φορά, πρέπει να σέβεσαι τις βασικές αρχές του ήχου. Οι Rane ΔΕΝ κάνουν limit το input signal. Για μένα ο SeventyTwo είναι ένας γαμάτος μίκτης που είναι εντελώς ακατάλληλος για μαγαζί που έχει guest djs. Το ίδιο ισχύει και για την Four.

Τέλος κάτι που μπορεί να παραξενέψει κάποιον την πρώτη φορά που θα παίξει με Rane είναι οτι το Master VUmeter είναι PRE fader (όπως και τα channel VUmeters). Αυτό σημαίνει οτι το Master VU θα παίζει "στα πορτοκαλί" ακόμα κι αν το master volume είναι στο μηδέν!
 

Posted Thu 09 Nov 23 @ 4:05 pm
Σας ευχαριστω και τους δυο για τις απαντησεις σας. αρκετα κατατοπιστικοι θα ελεγα. αν και νομιζω δυσκολευομαι ακομα πιο πολυ να αποφασισω...
λοιπον αρχικα αυτα που κανει με τα στεμς ναι τα σπαει και η οθονη που πολλες φορες δεν ξερεις τι εχεις βαλει στα παντς φοβερο που το δειχνει.
απο θεμα διαταξης πως τα παει; ισχυει αυτο με τις λουπες το εχω κι εγω τις προτιμαω κατω.
οι σκανδαλες για τα εφε βολευουν? εννοω αυτα που ειναι σαν τα reverse που ειχαν τα 1000 cdj;
και αλλη μια ερωτηση. μπορω οταν πχ βαλω 2 Pc πανω το ενα να παιζει στα αριστερα καναλια δλδ 3,1
και το δευτερο στα δεξια δλδ 4,2. αυτο το εχω απορια και για τις πιονεερ. αλλα στη ρανε δεν ξερω τι γινεται με τα εφε (εννοωντας οτι τα εφε ειναι χωρισμενα σε 1,3 καναλια μαζι και 2,4)

ερωτηση για το κλιπ που λες φαντομ. εγω πχ. παντα παιζω με gain αυτοματο. και αν θελω να βοηθησω το τραγουδι η κοβω το αλλο η του δινω μεσαια που μαζευω αργοτερα.πχ δεν πειραζω σχεδον ποτε gain. και παιζω πχ. zerodb στο -3 με ρχ. λες οτι θα κλιπαρω πχ.
τα εφε δεν με νοιαζουν τοσο αφου δουλευω μονο filter, echo, reverb, cut.
το τελευταιο κομματι που εγραψες δεν το καταλαβα μπορω να πω.

"Τέλος κάτι που μπορεί να παραξενέψει κάποιον την πρώτη φορά που θα παίξει με Rane είναι οτι το Master VUmeter είναι PRE fader (όπως και τα channel VUmeters). Αυτό σημαίνει οτι το Master VU θα παίζει "στα πορτοκαλί" ακόμα κι αν το master volume είναι στο μηδέν!

δηλαδη εννοεις οτι στελνει ηχο ακομα και αν εχεις κλειστο το μαστερ? οπως τα καναλια πχ. σε ενα πιονεερ μικτη? η δεν καταλαβα.

οπως και να χει ευχαριστω πολυ και τους δυο.
ελπιζω να μην κουρασα!
 

Posted Thu 09 Nov 23 @ 9:48 pm
1. Οι σκανδάλες είναι θέμα συνήθειας. Δεν δυσκολεύτηκα να τις συνηθίσω, αλλά τις πρώτες φορές το timing μου (ειδικά με effect τύπου Echo) ήταν λίγο εκτός. Παρόλα αυτά μετά από 2-3 φορές που την χρησιμοποίησα δεν είχα κανένα πρόβλημα να τραβήξω την σκανδάλη στο σωστό χρόνο.
Κάτι που δεν κάνει η Four αλλά το κάνει ο SeventyTwo, είναι να μπορείς να αναστρέψεις τους διακόπτες και έτσι να επιλέξεις αν θες να κλειδώνει κάτω ή πάνω. Μικρό το κακό, απλά το αναφέρω.

2. Στις πιο παλιές Pioneer μπορούσες να αλλάξεις (on the fly) μόνο ολόκληρη την δεξιά ή την αριστερή πλευρά μεταξύ των 2 USB. Από την DDJ-1000 και μετά, μπορείς να αλλάξεις κάθε deck χωριστά.
Το ίδιο ισχύει και με την Four. Σαφώς και για να εκμεταλλευτείς πλήρως όλες τις λειτουργίες καλό θα είναι να κάνεις εναλλαγή και τα δύο deck μιας πλευράς (για να εκμεταλλευτείς το stems split κ.ο.κ.)
Παρόλα αυτά δεν σε εμποδίζει τίποτα να κάνεις εναλλαγή π.χ. μόνο το deck 4 ή αν για κάποιο περίεργο τρόπο σε βολεύει μόνο τα deck 3 & 4. Η γενικά οποιονδήποτε συνδυασμό. Απλά αλλάζεις το "source" του κάθε καναλιού (πάνω από τον μίκτη) από USB A σε USB B και όλα τα άλλα γίνονται αυτόματα.

3. Θα σου συνιστούσα με την Four (και όλες τις Pioneer που είναι για Rekordbox) να παίζεις με το zerodb στο -6
Η κονσόλα έχει αρκετή ένταση να δώσει. Δεν χρειάζεται να έχεις μόνο 3db headroom. Και ναι, με 3db headroom είναι εύκολο να ξεχαστείς και να κλιπάρεις. Προσωπικά χρησιμοποιώ -9db headroom.
Τέλος μην ξεχνάς οτι η κονσόλα έχει hardware gain. Που σημαίνει πως από τον ήχο που λαμβάνει από το πρόγραμμα, μπορεί να προσθέσει έξτρα την δική της ενίσχυση αν χρειάζεται.

4. Τα VU meters στα κανάλια σε όλες τις κονσόλες και τους μίκτες είναι "pre fader"
Δηλαδή η θέση του "deck volume" δεν επηρεάζει τα VU meter.
Επίσης το master VU meter στους περισσότερους μίκτες του κόσμου είναι "post fader".
Δηλαδή η θέση του master volume επηρεάζει το master VU meter. Αν έχεις κλειστό το Masster Volume, τα VU δεν θα ανάβουν.
Στους μίκτες και τις κονσόλες της Rane τα Master VU meters όμως είναι και αυτά "pre fader" όπως τα channel VU meters!
Δηλαδή με κλειστό το Master Volume η κονσόλα δεν θα στέλνει ήχο, αλλά το Master VU meter θα δουλεύει κανονικά και θα δείχνει την ένταση του Master σε αυτό που λέμε "unity gain" (την θέση του master volume όπου δεν πραγματοποιείται ούτε εξασθένιση αλλά ούτε και ενίσχυση του σήματος)
Αν είσαι εξομοιωμένος με κονσόλες / μίκτες Pioneer, το unity gain στο master volume των Pioneer είναι στην θέση "2 o clock" και αν προσέξεις, θα δεις οτι από αυτό το σημείο και μετά έχει μια άσπρη γραμμή μέχρι το τέλος του volume knob. Αυτό δείχνει οτι στην περιοχή αυτή η κονσόλα/μίκτης κάνει ενίσχυση του σήματος στην έξοδο.

Ελπίζω να στα ξεκαθάρισα λίγο τα πράγματα
 

Posted Fri 10 Nov 23 @ 5:15 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
έχοντας την rr (και επειδη προφανως θελω καποια αλλαγη) σκεφτομουν και γω την four ειδικα μετα το price drop...αυτο που με τραβηξε πισω ηταν το μικρο μεγεθος σε cue k pads καθως και η αισθηση...τελικα παρηγγειλα την 1000 που την βρηκα απο εξωτερικο σε καλη τιμη...το καλο της υποθεσης με τα pioneer προιοντα ειναι πως με την μεταπωλητικη αξια που χουν αν αλλαξεις γνωμη το δινεις αμεσως....
 

Posted Fri 10 Nov 23 @ 9:17 pm